Mihin katoavat myyjät menevät?

Gartner on ennustanut, että USA:n 18 miljoonasta myyjästä 15 miljoonaa saa etsiä muita töitä vuoteen 2020 mennessä. Tätä tulkitaan mm niin, että vain noin viidennes
( lukuja nimittäin pyöristelty ) saa siis pitää työpaikkansa. Suomessa on n. 80 000 B2B-myyjää. Gartnerin logiikalla heitä poistuisi n. 66 000.
Myyjien määrä kyllä tulee todennäköisesti vähenemään, mutta ihan oikeiden myyjien määrä tuskin vähenee.Siis sellaiosten jotka oikeasti myyvät. 20% myyjistä, kun tekee 80% tuloksesta niin tälläkin hetkellä vain 20% myyjiksi kutsutuista ( tai mielletyistä ) on siis oikeasti myyjiä? Tuskin kaikista myöskään työttömiä tulee, myyjän kun pitäisi osata myydä itsensä johonkin, jos kerran myyjä on.

Onkohan niin, että 20% / 80 % sääntö pätee myös suuntaa-antavasti myös kaikkeen siihen, millä nämä "myyjien" tehtävät korvataan. Digitaalisen markkinoinnin, kuten kaiken markkinoinnin osalta on toden näköisesti ja omien kokemuksieni mukaan niin, että vielä enemmän pätevä, kuin 20% tekee 80% tuloksista ja osa on höttöä. Silti "kaikki" väittävät olevansa hyviä ja aallonharjalla tai sinne just menossa. Edelleen: Kaikki kunnia hyville. Kaikki vaan eivät ole hyviä.20% prosentin parhaan joukossa voi olla vain…. ….niin se 20%! Kaikki kunnia toki kaikille niillekin jotka sinne pyrkivät, mutta eivät ole vielä koskaan päässeet.

Maailmassa monta on myymätöntä asiaa, se vielä hämmästyttää kummastuttaa myös digitaalistakin markkinoijaa. "Perinteisen" myyjä'n ei myöskään tarvitse olla digitön ja harvoin hän tänäkään päivänä enää on. Niin kauan, kuin ihminen on ihminen ja tarvitsemme ja haluamme olla ihmisten kanssa suoraan tekemisissä aktiiviselle henkilökohtaiselle myyntityölle on kysyntää. Myös B 2 B puolella. Myyjä on vaikuttaja ja täytyy muistaa että jopa yli 95 % Suomenkin yrityksistä on muita, kuin suuryrityksiä.
Provosoinko? En yhtään enempää, kuin asiasta on tehty päinvastoin provokaatiota. Tottakai kaupankäynti muuttuuja paljon.

Pauli Vuorio

Puh 050 570 8163
pauli.vuorio@powercompetence.fi
www.powercompetence.fi

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>