Kielteisyyden merkitys

Jopa niiden,  jotka eivät allekirjoita posiviisen asenteen merkitystä, pitäisi allekirjoittaa negatiivisen asenteen merkitys.

Kielteisillä asenteilla saadaan aikaan ainakin aivan käsittämättämän kalliita menetyksiä ja todella korkeita muureja omalle ja yhteiselle onnistumiselle tai edes onnistumisen mahdollistamiselle. Tämä näkyy mitä pienimmissä asioissa ihmisten kesken.

Suuremmissa asioissa ja useiden ihmisten neuvotteluissa kielteisyys vasta käykin kalliiksi. Asenteet ovat usein nimittäin aistittavissa, vaikkei niitä paljastettaisikaan. Kun ajattelu on kielteistä, mutta näytellään myönteistä saadaan ehkä kaikkein eniten tuhoa aikaiseksi.

Esimerkki: puhutaan toisesta pahaa siten, että kerrotaan kuinka se toinen puhuu pahaa toisista näiden selän takana, sanoisi asiat suoraan. Tunnistatko tilanteen?

Jos tämä henkilö, jolle kerrotaan sen toisen henkilön puhuvan toisista pahaa selän takana, suhtautuu kertojaan myönteisesti tai parjattuun henkilöön kielteisesti, hän menee helposti mukaan tähän absurdiin peliin. Syyllistytään siis parhaillaan siihen, mistä syytetään muita ihmisiä.

Pitäisikö sanoa jopa sille parhaalle kaverille, että tässä on nyt jotain väärin tai ainakin ristiriidassa?Tai pitäiskö tutkia omia tekemisiään ja sanomisiaan oikeasti eikä musta tuntuu -pohjalta?

Voisiko ihailla jopa kanssamme eri mieltä olevan moraalia tai ihmisen, josta emme pidä aikaansaannoksia?

Olisiko se mahdollista?

Jos ärsyttää, pitäisikö ajatella, että sehän siinä olikin hyvää?Ainakin joskus?

 Vaikka jopa 99 % arveluistani pitäisikin paikkansa se ei todista, että asiat olisivat aina niin kuin itse luulen, eivätkä ihmisten käsitykset tule aina juuri sieltä ja siitä syystä mistä luulen.Tai että näin olisi tulevaisuudessa.

Liian usein kielteinen viestintä on niin voimakasta, että toinen ihminen ei halua olla missään tekemisissä tällaisen henkilön ja/tai hänen edustamansa asian kanssa, eikä ainakaan samaa mieltä. Myönteisyys imee onnistumista, kielteisyys hylkii.

Pauli Profiili

Puh 050 570 8163
pauli.vuorio@powercompetence.fi
www.powercompetence.fi

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>